Măceșele, mai eficiente decât paracetamolul

456

Articole recomandate

Pudra de măceșe este de trei ori mai eficientă decât paracetamolul în reducerea durerii cauzată de osteoartrită, potrivit unei cercetări a Universității din Copenhaga, publicată de presa britanică de specialitate.
Cercetătorii au descoperit că măceșele pot fi folosite pentru crearea unui medicament antiinflamator foarte eficient, care ar putea controla durerea mai eficient decât medicamentele non-steroidale antiinflamataoare (NSAID). Pudra de măceșe nu produce niciunul dintre efectele secundare neplăcute, asociate cu analgezicele obișnuite.
Studiile au fost făcute pe pacienți care sufereau de osteoartrită, artrită reumatoidă și dureri de spate, iar rezultatul a fost reducerea durerii la cei cărora le-a fost administrată, zilnic, o doză de pudră de măceșe. Rezultatele studiilor arată că măceșele au proprietăți antiinflamatorii prin care pot înlocui cu succes orice tratament antiinflamator deja existent.
Fructul de măceș este o sursă naturală concentrată de vitamina C și antioxidanți, care deține proprietăți antimicrobiene.
Osteoartrita, denumită și boala articulară degenerativă, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită și este cauza principală a durerii si invalidității în rândul persoanelor în vârstă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6485 secunde