Mai multe spitale prelevau organe de transplant, fără acreditare

145
Mai multe spitale prelevau organe de transplant, fără acreditare - ant-1479911674.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății va sesiza toate organele abilitate în legătură cu posibile fapte de natură penală, în urma verificării efectuate de Corpul de control la Agenția Națională de Transplant (ANT), a declarat astăzi, ministrul Vlad Voiculescu.

"În urma acestui control vor fi sesizate toate organele abilitate pentru posibile fapte de natură penală, fals și uz de fals și în legătură cu modul de acreditare a unităților sanitare pentru desfășurarea activităților în domeniul transplantului. Cerem o evaluare de către ANT a tuturor dosarelor de acreditare pentru verificarea îndeplinirii criteriilor de acreditare și întreprinderea măsurilor necesare pentru retragerea acreditării unităților sanitare care nu îndeplinesc condițiile conform Ordinului ministrului Sănătății 860 din 2013", a afirmat Voiculescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, la ANT au fost găsite probleme privind derularea unui proiect european privind transplantul de organe.

"Am decis să trimitem raportul către Agenția Națională de Integritate pentru verificarea existenței unui posibil conflict de interese și a unei posibile stări de incompatibilitate. (...) Există suspiciuni în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii publici", a spus ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9024 secunde