Mâncarea condimentată ne vindecă de boli

672
Mâncarea condimentată ne vindecă de boli - condimente-1324401116.jpg
Chiar dacă cei mai mulți oameni consideră că mâncarea condimentată ar trebui evitată, cercetările științifice au dovedit contrariul. Prin urmare, s-a demonstrat că includerea mirodeniilor, în cantități mo-derate, la mesele zilnice poate oferi destul de multe beneficii pentru sănătate.

În primul rând, condimentele contribuie la scăderea în greutate. Ardeiul iute poate accelera metabolismul și ajută organismul să ardă calorii mai repede. În plus, cei care mănâncă condimentat consumă mai puține produse alimentare.

Ardeiul iute ajută și la îmbunătățirea inimii prin stimularea capacității organismului de a dizolva cheagurile de sânge. De asemenea, statisticile arată că, în culturile în care se consumă în mod frecvent alimente condimentate, rata manifestării infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale este mult mai mică.

Mirodeniile stimulează circulația sanguină, scad tensiunea arterială și ajută la consolidarea pereților vaselor de sânge. Mai mult, studiile au arătat că un consum regulat de ardei iute și curry reduce riscul dezvoltării cancerului.

Condimentele optimizează și activitatea digestivă, cresc fluxul de sânge către stomac și contribuie la prevenirea ulcerului gastric.

Cu toate acestea, este important ca mirodeniile să fie consumate cu moderație, mai ales de către persoanele care au probleme stomacale sau prezintă un grad scăzut de toleranță la acestea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Apiterapia în bolile reumatice
Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Ferește-te de boli cu suc de gutui
Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : De ce este mai bun uleiul de cocos
Pagina a fost generata in 1.742 secunde