Mâncarea sănătoasă, percepută diferit de femei și bărbați

367
Mâncarea sănătoasă, percepută diferit de femei și bărbați - mancareoras-1344874359.jpg
Lipsa timpului este principalul motiv invocat de femei pentru comportamentul alimentar necorespunzător, în timp ce bărbații spun că nu respectă un program fix al meselor. Concluziile aparțin unui studiu al Unilever Food Solutions potrivit căruia percepția asupra mâncării sănătoase din restaurante și asupra comportamentului alimentar propriu este diferită în funcție de sex. Jumătate din femeile chestionate aleg să se răsfețe cu mâncare nesănătoasă când iau masa în oraș și numai 36% dintre bărbați recunosc că fac acest lucru. Totodată, 66% dintre respondenții de sex masculin nu consideră mâncarea sănătoasă din meniuri ca fiind sățioasă, comparativ cu 56% dintre femei.
În schimb, ele și-ar dori să aibă la dispoziție mai multe opțiuni sănătoase (71%), spre deosebire de bărbați, doar 52% dintre aceștia fiind interesați de o varietate mai mare de preparate sănătoase în meniuri. "Când vine vorba de mâncare sănătoasă, era de așteptat să apară diferențe între gusturile femeilor și cele ale bărbaților. Din studiu a rezultat însă că domnii sunt mai ușor de sedus decât doamnele: puși în fața a două descrieri ale aceluiași fel de mâncare, bărbații au fost atrași de prezentarea apetisantă într-un număr mai mare decât femeile", a declarat Maria Gavrilescu, reprezentantul Unilever Food Solutions.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 300 de români cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, 157 de bărbați și 143 femei care iau masa în oraș cel puțin o dată pe săptămână pentru micul dejun, prânz sau cină.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5626 secunde