Mâncați sănătos în perioada iernii

179
Cand vântul rece al iernii își face simțită prezența, mulți dintre noi preferă să hiberneze decât să rămână activi. Majoritatea abandonează programările la sala de fitness pe motivul temperaturilor scăzute de afară sau renunță la programele de exerciții de acasă în favoarea unei băi prelungite; iarna și în zilele reci în general, simțim nevoia de a servi mese mai bogate, considerând că astfel ne întărim sistemul imunitar.
Pentru a vă menține sau chiar remodela silueta în anotimpul rece este bine să serviți cinci mese mici pe zi. Nu se recomandă servirea de mese bogate, deoarece organismul are nevoie doar de o anumită cantitate de alimente, în funcție de activitățile desfășurate, iar restul de alimente vor fi stocate și transformate în grăsimi. 25% din dietă trebuie să se bazeze pe proteine animale, cum ar fi ouă, carne de pui, curcan și miel; pește și fructe de mare, iar 50% pe fructe și vegetale, având în vedere efectul lor antioxidant, vitaminele și fibrele. Cele mai recomandate pentru scăderea în greutate sunt brocoli, varza, spanacul, sparanghelul, păpădia. De asemenea, un sfert din dietă trebuie să cuprindă alune crude și semințe, fasole și legume, cereale, în special orez brun, pâine, amarant, mei, sorg, hrișcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Ritual pentru un somn odihnitor
Pagina a fost generata in 2.0508 secunde