Mango ajută la reducerea colesterolului

Luni, 07 Iunie 2021, 15:59
130
Ați încercat vreodată mango? În afara faptului că are un gust delicios, conține o cantitate mare de vitamina E, este bogat în nutrienți, fibre, antioxidanți, vitaminele C, E, B6, K, cupru, potasiu, seleniu, magneziu. Totodată, acest fruct conține fosfor, zinc, fier, aminoacizi, Omega 3 și 6, zinc, pectine, amidon, acizi folici. În același timp, mango are proprietăți deosebite, prezentând numeroase beneficii asupra sănătății: reduce colesterolul, întărește sistemul cardio-vascular, reduce fragilitatea vasculară, are un puternic efect antioxidant și imunostimulator, scade riscul apariției cancerului.

Studiile au arătat că mango conține niște compuși antioxidanți care se pare că protejează împotriva cancerului de colon, sân, prostată și a leucemiei. Acești compuși includ quercitină, izoquercitrină (cu efect antihipertensiv), astragalină, fisetină, acid galic și galat de metil.

De asemenea, mango abundă în enzime. Alături de acești antioxidanți necesari pentru o viață lungă și sănătoasă, mango mai este și o sursă grozavă de vitamina A (ajută la menținerea sănătății pielii și a oaselor, dar și a vederii) și susține sistemul imunitar și lupta cu radicalii liberi. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1479 secunde