Maratonul internațional al copiilor, un demers pentru salvarea nou-născuților

161
Maratonul internațional al copiilor, un demers pentru salvarea nou-născuților - maratonulinternational-1413562884.jpg

Articole de la același autor

50.000 de copii din întreaga lume aleargă pentru dreptul la viață al nou-născuților în cadrul maratonului internațional al copiilor, desfășurat în 70 de țări, printre care și România. 216 băieți și fete cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani se întrec la maraton-ștafetă cu copii din întreaga lume, evenimentul desfășurându-se concomitent în toate țările participante.

Scopul competiției este acela de a atrage atenția asupra fenomenului sărăciei și riscului de excluziune socială ca principală cauză a mortalității în rândul copiilor.

Cu această ocazie, Organizația "Salvați Copiii" a solicitat autorităților alocarea unor bugete mai mari din Programul Național de Sănătate a Mamei și Copilului pentru maternități și secțiile de neonatologie din spitale și consolidarea Compartimentului pentru sănătatea femeii și copilului.

Principalele obiective ale acestui departament vor fi evaluarea periodică a nevoilor medicale specifice femeii și copilului, elaborarea și implementarea de politici medicale adecvate pentru a reduce mortalitatea infantilă și maternă în România și a permite mamelor să-și îngrijească copiii beneficiind de asistența medicală necesară, obiective ce depind, însă, de stabilirea de bugete realiste, în măsură să asigure echipamentele medicale necesare și un personal suficient.

"Legătura dintre sărăcie și mortalitatea infantilă reprezintă una dintre prioritățile organizației noastre.

Atât mortalitatea, cât și speranța de viață reflectă nivelul de trai și de educație al unei populații, accesul la servicii medicale, progresul medicinei și al sănătății publice. Astăzi, zeci de mii de copii din întreaga lume s-au mobilizat pentru a atrage atenția autorităților și publicului larg asupra nevoii de a interveni cât mai rapid pentru scoaterea din sărăcie a copiilor lumii, inclusiv a celor peste jumătate din copiii români afectați de acest fenomen", a declarat președintele executiv al Organizației "Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8267 secunde