Mare atenție cu rujeola! Boala face, în continuare, zeci de victime

192
Mare atenție cu rujeola! Boala face, în continuare, zeci de victime - rujeola-1529913288.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au declarat că numărul total de cazuri de îmbolnăvire prin rujeolă a ajuns deja la 14.246 de la debutul epidemiei, 13.595 fiind la persoane care nu s-au vaccinat cu nicio doză de vaccin. Mai grav, 11.000 dintre bolnavi sunt copii cu vârste cuprinse zero și nouă ani.

Dintre ultimele o sută de cazuri, înregistrate în aceste zile, la nivel național, aproape jumătate au fost depistate în județele Constanța și Buzău.

Tocmai de aceea, medicii trag un nou semnal de alarmă și îi roagă pe constănțeni să-și imunizeze copiii și mai ales să conștientizeze ce probleme pot avea copiii dacă nu sunt vaccinați.

XXX

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care poate duce la complicații. Deși simptomele sunt ușor de identificat, rujeola poate fi asociată cu o erupție de pete roșii mici. În schimb, infecția este de natură respiratorie și poate duce la complicații precum pneumonia sau encefalita.

Așadar, dacă cei mici au aceste simptome, este posibil ca ei să aibă rujeolă: febră mare, rinoree (secreții nazale apoase), tuse, ochi roșii, lăcrimare abundentă, fotofobie (sensibilitate la lumină), dureri în gât, inflamarea amigdalelor, lipsa poftei de mâncare.

Precizăm că, după 2-3 zile de la apariția acestor simptome, rujeola se manifestă, de regulă, prin pete în partea din spate a gurii, dar nu este obligatoriu să apară, o erupție la nivelul pielii și febră, care poate depăși 40 de grade. În general, simptomele durează două săptămâni din momentul în care rujeola începe să se manifeste. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde