Măsuri pentru combaterea infecțiilor în spitale

121
Măsuri pentru combaterea infecțiilor în spitale - vaccinarerujeolasorinapintea2844-1532501612.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că urmează să fie înființat un comitet interministerial privind combaterea infecțiilor în spitale.


"Pe transparență decizională, la Ministerul Sănătății există un act normativ pe care îl vom promova probabil peste două săptămâni, un comitet interministerial pentru combaterea infecțiilor asociate actului medical, pentru că este o problemă foarte gravă, o problemă de care suntem cu toții responsabili. Acel comitet interministerial va avea sarcini concrete, precise, inclusiv în zona legată de dezinfectanți", a spus Sorina Pintea.


Potrivit acesteia, nivelul raportat al infecțiilor spitalicești din România este de 1,4%, în vreme ce în Germania este de 8%.
"Noi avem o problemă în a recunoaște, pentru că toată lumea are senzația că dacă recunoști ești pus la zid. Eu prefer să fiu pusă la zid pentru că recunosc, pentru că sunt niște probleme, decât să fiu pusă la zid pentru că s-a întâmplat ceva. Acestea sunt lucruri care trebuie spuse public, pentru că în toate spitalele din această lume există infecții, există probleme. În Germania există un spital dedicat pacienților cu infecții intraspitalicești, un spital de terapie intensivă care tratează pacienții cu infecții intraspitalicești. Deci acest lucru se recunoaște la nivel mondial", a afirmat ministrul.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0533 secunde