Măsuri simple pentru a vă feri de bolile verii

402
Măsuri simple pentru a vă feri de bolile verii - 209ed5567b7de8d810127caad4f2eeb9.jpg
Respectarea normelor de igienă personală și asigurarea unei alimentații sănătoase sunt cele mai la îndemână metode pentru a preveni îmbolnăvirile, în această perioadă a anului.

În timpul verii, cele mai frecvente afecțiuni sunt: problemele digestive, respectiv enterocolita sau toxiinfecția alimentară, boala diareică, insolația, arsurile solare, transpirația excesivă, infecțiile de piele, mușcăturile de insecte, sensibilitatea la căldură sau hipertensiunea arterială. Dr. Loti Popescu, medic-șef Biroul de Promovare al Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, vă sfătuiește să țineți cont, în primul rând, de normele de igienă, personală și colectivă, pentru a avea un concediu plăcut.
Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, sfaturile transmise de reprezentantul DSP Constanța:
l Beți apă numai din surse autorizate, iar în cazuri extreme aveți grijă să fierbeți apa înainte de consum. Procedați la fel și pentru apa din fântâni. Asigurați-vă că este bună de băut, dar pentru a nu exista niciun risc, fierbeți-o.
l Nu mergeți la scăldat în locuri neamenajate - în lacuri, bălți și canale și mai ales dacă semnul cu "scăldarea interzisă" este la loc vizibil. Vă puteți pricopsi cu boli de piele.
l Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun când ajungeți acasă sau la hotel, după ce ați folosit toaleta, după ce ați pus mâna pe diverse animale. Spălați-vă pe mâini ori de câte ori este nevoie, căci microbii vehiculați pe mâinile nespălate reprezintă o sursă de îmbolnăvire.
l De asemenea, spălați bine fructele, mai ales pepenii verzi și galbeni, dar și legumele, sub un jet puternic de apă. În caz contrar, con-sumul de fructe și legume murdare este premisa pentru debutul unei toxiinfecții alimentare. Refuzați produsele alimentare a căror aspect vă nemulțumește și evitați să mâncați pe plajă, oricât v-ar îmbia comercianții ambulanți - cine știe cât de vechi sunt produsele și cât au stat în soare.
l Depozitați gunoiul numai în spații special amenajate, nu îl țineți în apropierea preparatelor culinare.
l Asigurați-vă de siguranța locurilor de joacă ale copiilor.
l Dotați-vă locuințele cu plase pentru țânțari, spray-uri și feriți-vă de locurile unde există insecte. Purtați îmbrăcăminte adecvată, care să vă acopere mâinile și picioarele și care să fie din țesături deschise la culoare, care absorb transpirația.
l Dacă aveți dureri de cap, febră, vărsături și diaree prezentați-vă de urgență la medicul de familie sau apelați numărul unic de urgență 112. Automedicația trebuie evitată, mai ales în timpul verii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 August 2010
Stire din Sănătate : Remedii la domiciliu pentru acnee
Pagina a fost generata in 2.1864 secunde