Medicamente noi în farmaciile constănțene

135
Medicamente noi în farmaciile constănțene - medicamentenoi-1431620076.jpg

Articole de la același autor

Centrul pentru Cercetarea și Evaluarea Medicamentelor din cadrul FDA a aprobat 41 de medicamente de ultimă generație, cel mai mare număr de medicamente autorizate de acest centru în ultimii 18 ani, cu 52% mai multe comparativ cu anul precedent. 


Dintre cele 41 de medicamente, 17 sunt destinate tratării bolilor rare, pentru unele dintre acestea neexistând până în acest moment niciun fel de tratament, iar alte opt terapii ajută sistemul imunitar al pacienților să lupte cu tumorile / celulele canceroase. Patru tratamente sunt destinate tratării diabetului, iar alte două medicamente cu o rată de vindecare de 90% se adresează pacienților infectați cu hepatita C. 


"Sunt 41 de vești bune pentru pacienții din toată țara. Trebuie să avem în vedere faptul că descoperirea unui singur tratament de ultimă generație durează în medie 10 ani, iar pentru un singur medicament din cele 41, companiile producătoare au investit aproximativ 2,6 miliarde de dolari, Aceste medicamente de ultimă generație tratează afecțiuni care până de curând erau un mister pentru cercetători", a declarat Oana Igrișan, director comunicare al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5329 secunde