Medicamentele trebuie depozitate departe de căldură

175
Medicamentele trebuie depozitate departe de căldură - medicamente-1690218252.jpg

Articole de la același autor

Proprietățile medicamentelor sunt, adesea, afectate de caniculă. Astfel, pe fondul caniculei, riscăm să luăm pastilele care ne fac mai mult rău decât bine.

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, atunci când vine vorba de medicamente, nu este suficient să respectăm doar data de expirare. Fie că este vorba de temperatura camerei, fie de locul depozitării, fiecare medicament are propriile sale reguli pentru a-și menține eficiența din prospect. În acest context, experții recomandă să fim mult mai atenți la condițiile de păstrare a medicamentelor. În primul rând, medicamentele nu trebuie ținute niciodată într-o mașină. Căldura dintr-un autoturism lăsat la soare depășește 50 de grade, iar acest lucru duce la pierderea proprietăților medicamentelor. De asemenea, este la fel de nociv faptul că ținem medicamentele în bucătărie sau într-un loc expus la razele soarelui.

Unele medicamente pot fi depozitate în frigider, altele la temperatura camerei și în locuri uscate. Sunt reguli pe care trebuie să le respectăm și când plecăm în vacanță.


Specialiștii mai susțin că trebuie să fim foarte atenți și la ce medicamente consumăm pe caniculă. Unele dintre ele favorizează deshidratarea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2402 secunde