Medicii de familie: Nu este important cine coordonează CNAS, ci transparența în cheltuirea banilor

320
Medicii de familie: Nu este important cine coordonează CNAS, ci transparența în cheltuirea banilor - rodicatanasescu-1313590391.jpg
Medicii de familie consideră că nu este important cine va coordona Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), cu condiția să existe transparență în cheltuirea banilor, iar fondurile strânse de la cetățeni pentru Sănătate să fie folosite exclusiv pentru acest domeniu.

"Lucrurile pot merge mai bine sau mai rău. Ceea ce ne dorim noi este ca decidenții din sănătate să comunice cu reprezentanții fiecărui segment din sistemul sanitar, iar banii, indiferent cine îi gestionează, să fie utilizați fără opreliști pentru Sănătate, indiferent despre ce ramură a medicinei discutăm. Nu știu dacă este important sub coordonarea cui va fi CNAS, important este ca oamenii care manageriază o astfel de situație trebuie să o facă la standardul cel mai înalt de competență. Noi sperăm doar la o soluție rațională", a declarat miercuri, pentru NewsIn, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tănăsescu.

În privința viitorului ministru al Sănătății, medicii de familie spun că important este ca acesta "să privească sistemul sanitar în ansamblul său".

UDMR a anunțat miercuri că, în urma consultărilor cu PDL, s-a decis ca CNAS să treacă în coordonarea Ministerului Sănătății, astfel încât politicile publice în acest domeniu să fie realizate în mod eficient.

Tot Uniunea l-a propus pe medicul Ritli Ladislau pentru funcția de ministru al Sănătății, ca succesor al demisionarului Cseke Attila.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4932 secunde