Medicii de familie trebuie să se implice mai mult în campaniile de vaccinare

88
Medicii de familie trebuie să se implice mai mult în campaniile de vaccinare - vaccinare1-1502350615.jpg

Articole de la același autor

Conducerea DSP Suceava spune că în județ există suficiente doze de vaccin ROR distribuite medicilor de familie și că aceștia ar trebui să se mobilizeze și să deruleze o campanie activă de vaccinare.

"La grupa de vârstă 5-9 ani sunt copii care nu au nicio doză de vaccin ROR administrată, iar aici merge cel mai greu vaccinarea. Sunt părinți care refuză consecvent vaccinarea copiilor de la naștere. În cursul lunii iulie s-au vaccinat împotriva rujeolei doar 173 de copii din această categorie de vârstă, care nu aveau nicio doză de vaccin în antecedente", a declarat dr. Cătălina Zorescu, director DSP Suceava.

Potrivit statisticilor realizate de instituția menționată, în Suceava sunt și aproximativ 1.200 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, înscriși pe listele medicilor de familie, care nu au administrată nicio doză de vaccin ROR, iar la aceeași categorie de vârstă mai sunt și copii care au doar o doză de vaccin în antecedente. În opinia directorului DSP Suceava, ar trebui să existe o mai mare preocupare și din partea medicilor de familie în ceea ce privește campania de vaccinare antirujeolică, motiv pentru care le vor fi trimise adrese prin care vor fi invitați "să facă un efort în mobilizarea acestor copii, pentru că, în mod sigur, mai sunt părinți care poate, între timp, s-au mai răzgândit și doresc să-și vaccineze copiii".

În județul Suceava, 12% din numărul total al părinților care au copiii înscriși la medicii de familie au semnat că refuză vaccinarea împotriva rujeolei, iar 30% "au refuzat mascat" imunizarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0477 secunde