Medicii de familie trec pe sistem privat: toate serviciile sunt pe bani

614
Medicii de familie trec pe sistem privat: toate serviciile sunt pe bani - e6837ad360570164da615a7b55311b5d.jpg
Bolnavii ar putea rămâne, în mai puțin de o lună, fără medicamente compensate, analize gratuite și bilete de trimitere la spital, din cauză că medicii de familie sunt hotărâți să nu semneze noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Medicii spun că sumele alocate pentru 2011 sunt insuficiente și că, dacă ar accepta noile prevederi, și-ar semna practic falimentul cabinetelor.
Noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate ar trebui semnate la începutul lunii aprilie. Colegiul Medicilor înțelege problemele pe care le ridică medicii de familie și consideră că bugetul Casei de Asigurări este insuficient. "La starea de spirit care există în rândul medicilor, s-ar putea ca medicii de familie să treacă toți spre sistem privat, să nu mai aibă contract cu Casa și atunci pacienții vor fi cei care vor suporta din fonduri proprii serviciile medicale. Pe analiza noastră, ar mai fi nevoie, pentru a funcționa cum trebuie și fără restricții în ceea ce privește calitatea actului medical, cam de 1,5-2 miliarde de euro", afirmă președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6241 secunde