Medicii de la "Floreasca" vor consulta online bolnavii din Constanța

386
Specialiștii de la Spitalul "Floreasca" din București beneficiază, de ieri, de un sistem de tele-medicină, cu ajutorul căruia pot acorda consultații la distanță. Ei vor putea ajuta medicii din alte 16 spitale, din 12 județe, cu sfaturi și recomandări. În acest mod, a afirmat dr. Raed Arafat la inau-gurarea sistemului de teleme-dicină de la Floreasca, se vizează reducerea transferurilor nejustificate de pacienți și grăbirea celor justificate.
Vor fi consultați, prin acest sistem, pacienții din județele Constanța, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Te-leorman, Gorj, Dolj, Bacău și Bihor. În Spitalul Județean Constanța există un astfel de sistem în cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, cu ajutorul căruia, până în prezent, se relaționa cu specialiștii de la clinici din Germania.
Un alt centru de coordonare prin acest sistem există, din 2009, la Târgu-Mureș. Dr. Arafat a arătat că respectivele centre, Floreasca și Târgu-Mureș, vor fi interconectate, iar dacă unul va fi suprasolicitat sau va avea probleme tehnice, solicitările vor fi preluate de celălalt.
Prin intermediul sistemului, medicii de la Floreasca vor putea urmări, în timp real, indicatorii vitali ai pacienților, respectiv pulsul, rata respiratorie, EKG-ul, saturația de CO2 și tensiunea arterială.
Spitalul Județean Constanța are deja un contract de colaborare încheiat cu Spitalul "Floreasca", în cadrul căruia, doi medici chirurgi se perfecționează în endoscopia digestivă superioară. În plus, specialiștii din Capitală vin la Constanța pentru a le împărtăși din experiența lor colegilor de la Județean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Trei din patru copii suferă de otită
Pagina a fost generata in 1.7995 secunde