Medicii, obligați să utilizeze sistemul electronic pentru fiecare rețetă

325
Medicii, obligați să utilizeze sistemul electronic pentru fiecare rețetă - reteteelectronice-1351009179.jpg
Casa Națională de Asigurări de Sănătate a publicat proiectul de hotărâre pentru aprobarea contractului cadru, privind condițiile de acordare a serviciilor medicale pentru asigurați, pentru anii 2013 - 2014.


În acest context, în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie, în cadrul instituției vor avea loc discuții atât despre acordarea serviciilor medicale de urgență și primare, dar și despre eliberarea și decontarea medicamentelor cu sau fără contribuție din partea pacientului. 

Contractul cadru pe 2013 prevede ca medicii care prescriu rețete și au contract cu Casele de Asigurări de Sănătate să aibă obligația de a utiliza sistemul electronic pentru medicamente pentru a înregistra rețetele off-line. Aceștia sunt obligați să introducă rețetele off-line în sistem până în ultima zi a lunii. Dacă nu respectă condițiile impuse de contractul cadru, medicii riscă sancțiuni. 

"Se reține o sumă egală cu contravaloarea prescripțiilor medicale electronice off-line neintroduse în sistemul informatic, prescrise și eliberate în cadrul trimestrului", după cum arată contractul. Până în prezent, au fost prescrise două milioane de rețete electronice, iar CNAS intenționează ca până la finalul acestui an numărul lor să ajungă la trei milioane. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Începând de azi, Spitalul are căldură
Pagina a fost generata in 1.8696 secunde