Medicii români și italieni vor colabora pentru sănătatea inimii copiilor

173
Ministrul Sănătății, Raed Arafat, și specialiștii clinicii italiene San Donato au semnat un protocol de colaborare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice. 


Proiectul va dura trei ani și va conține o serie de acțiuni de dezvoltare a domeniului. Printre acestea, cele mai importante sunt instruirea medicilor și a asistenților medicali din domeniile de interes deficitare, precum chirurgie cardiacă, cardiologie, anestezie pediatrice, dar și formarea unor echipe mixte de medici români și italieni pentru a realiza împreună intervenții dificile. În plus, acordul prevede și ca pacienții români să poată fi tratați atât în țară, cât și în clinica italiană până la finalizarea proiectului.

"Este nevoie de un plan concret de dezvoltare a acestui sector și de o strategie clară și o viziune asupra rezultatelor pe care dorim să le obținem. Împreună cu colegii de la San Donato, dar și cu alți specialiști din țară și străinătate vom asigura realizarea unei strategii, dar și implementarea ei concretă în următorii trei ani. În acest fel, copiii care se nasc cu malformații congenitale cardiace vor putea fi tratați în țară fără a mai fi necesar transferul lor în alte țări", a declarat Raed Arafat, în timpul întâlnirii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3681 secunde