Medicii se pot pensiona la 67 de ani

208
Medicii se pot pensiona la 67 de ani - pensionaremedici-1509535446.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a adoptat proiectul de modificare a Legii privind reforma în domeniul sănătății, stabilind, printre altele, posibilitatea ca medicii să se poată pensiona la 67 de ani, indiferent de sex.

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a fost adoptat cu 222 voturi pentru și 56 abțineri.

Deputații au mai stabilit că medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Aceștia au, însă, posibilitatea de a se pensiona, la cerere, în baza legislației generale.

Cei care au depășit limita de vârstă pot profesa în continuare, în unități sanitare private. Prin excepție, aceștia își pot continua activitatea, cu avizul unității sanitare publice.

Începând cu vârsta de 65 de ani, medicii nu mai pot deține funcții de conducere în Ministerul Sănătății, ministerele și instituțiile centrale din domeniul sanitar, CNAS, casele de sănătate, spitalele publice sau în orice alte unități sanitare, mai prevede textul adoptat de deputați.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0493 secunde