Medicii și farmaciștii români încep lupta împotriva obezității

505
Medicii și farmaciștii români încep lupta împotriva obezității - cc44e18b74a050e868ccd1f06a5bbcb0.jpg
Pentru prima dată anul acesta, țările membre ale Uniunii Europene vor marca, pe 22 mai, Ziua Europeană Împotriva Obezității. Susținerea acestei campanii poate fi realizată prin accesarea paginii web www.obesityday.eu și prin completarea chestionarului privind lupta împotriva obezității. La nivelul țării noastre, primele comunități medicale on-line care au răspuns invitației organizatorilor sunt PaginaMedicală. ro și PaginaFarmaciștilor.ro, care vor informa personalul medical și cel farmaceutic privind riscurile obezității. Membrii celor două comunități vor căuta, apoi, soluții pentru educarea populației cu privire la excesul ponderal și vor organiza training-uri în domeniu.
"Obezitatea este cauzată de stilul de viață al populației și, în acest caz, sănătatea oamenilor cade în sarcina personalului medical, în ceea ce privește alimentația și acti-vitatea fizică. Ziua Europeană Împotriva Obezității este o inițiativă care va reuși să mediatizeze această problemă. Întotdeauna, când este organizată o acțiune care privește sănătatea oamenilor, medicii trebuie să se implice", a afirmat prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște, directorul Institutului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
"Obezitatea, în condițiile în care comportamentul alimentar și cel social s-au modificat rapid, fără a permite adaptarea, constituie o boală importantă și este necesar ca medicii să cunoască acest lucru, să știe metodele de prevenție și să intervină activ în profilaxia viitoarelor afecțiuni determinate de obezitate", a declarat dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Oamenii plictisiți mor mai devreme
Miercuri, 10 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Mezelurile, pericol pentru sănătate
Marţi, 09 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Vitamine esențiale pentru organism
Pagina a fost generata in 2.3045 secunde