Medicilor li se va rezilia contractul cu statul, la a treia greșeală

283
Guvernul României a aprobat modificarea și completarea Contractului-cadru 2011 - 2012 (în baza căruia statul plătește servi-ciile medicale). Modificările vizează medicina de familie și re-lația contractuală dintre farmacii și casele de asigurări de sănătate.
Au fost modificate reglementările privind sancțiunile aplicate medicilor de familie pentru nerespectarea obligațiilor contractuale. Până în prezent, la prima abatere, sancțiunea era diminuarea punctului per capita cu 10%, la a doua abatere - cu 20%, la a treia abatere - cu 30%. Noua formă a actului normativ prevede pentru prima abatere avertisment scris, pentru a doua - diminuarea punc-tului per capita cu 10%, iar la a treia, rezilierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.
De asemenea, a fost abrogat articolul care prevedea ca, în situația în care medicii de familie nu încheie contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, medicii din ambulatorii au dreptul să acorde servicii medicale de asistență primară.
În ceea ce privește farmaciile, a fost introdusă prevederea potrivit căreia un farmacist poate avea două job-uri, la doi furnizori aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Mai 2011
Stire din Sănătate : Dureri care nu ne dau pace
Joi, 26 Mai 2011
Stire din Sănătate : Urgența Copii s-a mutat
Pagina a fost generata in 1.4727 secunde