Medicina funcțională, inamicul bolilor neinstalate încă

398
Medicina funcțională, inamicul bolilor neinstalate încă - 1b23efd731b5ddc9418f65cdfd7b5408.jpg
Ar putea fi considerată un "salt în viitor" și este un concept cu totul nou, ce revoluționează medicina din toate timpurile. Vorbim despre medicina funcțională,
mult diferită de cea convențională prin modul în care este percepută ideea de sănătate.

În ultimii ani a apărut termenul de medicină funcțională. Ea reprezintă varianta modernă a medicinii preventive, în al cărei centru de atenție se află omul și interacțiunea sa cu mediul și factorii externi. În urma studiilor efectuate în Statele Unite ale Americii și în unele țări europene, medicina funcțională a pus bazele numeroaselor teste diagnostice performante, cum ar fi analiza firului de păr, analize hormonale pentru femeile aflate la menopauză și o analiză specială din materiile fecale care poate vedea direct ADN-ul microorganismelor – o metodă revoluționară comparativ cu testul clasic de coprocultură.

Crește imunitatea organismului
"Medicina funcțională transcede conceptul de sănătate ca stare de bine fizic și psihic a organismului uman, consecință a bunei funcționări a tuturor organelor și aparatelor, referindu-se la sănătate ca la o stare de bine total, fizic, mental și social, datorată absenței bolilor și prezenței unei energii pozitive ce caracterizează fiecare individ în parte", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Ioana Ciortan, directorul medical Iowemed și al Institutului Spa Hera Body Care.
Medicina funcțională îi ajută pe medici să diagnostice o boală neinstalată încă, să crească imunitatea corpului pacientului, să detoxifice organismul prin metode naturale, prin reglarea ritmului, a modului de viață și a modului de alimentație.
"Această taină a medicinii preventive funcționează la parametri maximi în Italia și în Franța. Avem acum marea șansă de a preveni boala și de a o opri să se instaleze. Pacientul află foarte multe despre el însuși, cât este de intoxicat cu radicali liberi, metale grele, ce nivel de apărare autoimună are, ce nivel de antioxidanți are organismul, și, în felul acesta, putem spune că facem medicină preventivă ca și colegii noștri din Europa. Cel mai important este ca medicii, colegii noștri să înțeleagă ce este medicina funcțională și să-și îmbunătățească tehnicile", a explicat dr. Ioana Ciortan.

Primul test – analiza firului de păr
Analiza Minerală Tisulară a firului de păr este primul test al medicinii funcționale și este realizat pentru încadrarea metabolică a pacientului. "Medicina funcțională propune, în fapt, o serie de examene de diagnos-ticare de înaltă valoare medicală și științifică, noutăți absolute pe piața europeană, ce conduc medicina funcțională într-o poziție foarte avansată în panorama medicinii internaționale", a mai adăugat dr. Ioana Ciortan. Potrivit acesteia, conceptul formulei compuse din "diagnostic (determinarea stării de sănătate a persoanei) + terapie (reducerea simptomelor) + reguli de viață (prevenirea recăderilor) = Starea generală de bine" constituie punctul final al programului terapeutic al medicinii funcționale, care ia în considerare trei profiluri principale ale pacientului, cu scopul de a putea executa un program terapeutic personalizat: individualitatea biochimică, funcționalitatea biomecanică și aspectul psihosomatic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6218 secunde