Meningita ia amploare la Constanța

618
Meningita ia amploare la Constanța - cazurimeningita-1476462453.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța a înregistrat de la începutul lunii și până în prezent 31 cazuri de meningită acută virală, din care două cazuri West Nile. 


Din cele 31 de cazuri suspecte, au fost confirmate cu meningită acută virală 24 cazuri și sunt în curs de evaluare alte șapte cazuri. 
O echipă mixtă din cadrul DSPJ desfășoară la ora actuală o serie de acțiuni de evaluare a condițiilor igienico-sanitare în cadrul unităților de învățământ unde au existat cazuri confirmate de meningită. 


De asemenea, Direcția efectu-ează acțiuni de dezinfecție în cadrul școlilor unde, de ieri, se înregis-trează trei cazuri noi. De asemenea, cadrele medicale efectuează zilnic triajul epidemiologic al elevilor și fac educație pentru sănătate în rândul elevilor, al cadrelor didactice și personalului auxiliar. Totodată, s-au făcut recomandări de către DSPJ privind efectuarea curățeniei și dezinfecției riguroase în incinta spațiilor de învățământ și la grupurile sanitare (cu produse avizate de către Minis-terul Sănătății). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2051 secunde