Merele contribuie la prevenirea cheagurilor de sânge
Alături de ceapă, portocale și ceai verde sau negru, merele contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge. În urma unor studii de specialitate, o echipă de cercetători de la Harvard Medical School a ajuns la concluzia că aceste produse alimentare au un conținut ridicat de rutin, un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici. Rutinul ajută la blocarea enzimelor potențiale nocive, implicate în formarea cheagurilor de sânge.
În cadrul cercetărilor, experții au testat capacitatea a aproximativ 500 de substanțe chimice diferite, inclusiv rutinul, de a bloca enzimele nocive. Dintre toate acestea, rutinul s-a dovedit cel mai eficient, iar oamenii de știință au constatat că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în artere și vene, relatează Agerpres.ro.
În cadrul cercetărilor, experții au testat capacitatea a aproximativ 500 de substanțe chimice diferite, inclusiv rutinul, de a bloca enzimele nocive. Dintre toate acestea, rutinul s-a dovedit cel mai eficient, iar oamenii de știință au constatat că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în artere și vene, relatează Agerpres.ro.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012