Mici secrete. Cum alegem pepenele cel bun

293
Mici secrete. Cum alegem pepenele cel bun - cumalegempepenii-1438100060.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, în graba de a alege un pepene bun, mi-au sărit în ajutor vânzătorii, care mai de care mai mână largă la dat sfaturi din seria: cum să alegi cel mai dulce pepene. Și iată ce am aflat! 


Pepenii copți trebuie să aibă coada încă verde. Cea uscată este primul indiciu că fructul a fost cules de timpuriu și există riscul să fie copt forțat. Forma este și ea un etalon. Un aspect neregulat ne arată că pepenele a fost crescut în condiții precare, pe un sol sărac în nutrienți, cu umbră din plin. 


Dacă avem de ales între doi pepeni de aceeași mărime, îl alegem pe cel mai greu. O coajă cât mai lucioasă e ideală, astfel știm că fructul nostru a ajuns la maturitate. 


"Strânge-l între palme! Dacă pâraie, sigur este bun! Și privește partea pe care a stat pepenele. Trebuie să fie cât mai galbenă" este o altă îndrumare primită în piață. 


Soluția "dopului" este considerată cea mai eficientă metodă de a verifica dacă un pepene este deplin dezvoltat. Vânzătorul crestează un triunghi cu cuțitul și ne dă să gustăm. "Ai grijă la metoda asta! Foarte mulți negustori țin cuțitul în apă cu mult zahăr pentru a înșela gusturile cumpărătorului", mi-a șoptit o cunoscătoare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Sănătate : Dieta cu pepene face minuni
Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cura cu pepene roșu
Pagina a fost generata in 1.3416 secunde