Micii, foarte aproape de a fi salvați de "furia" Uniunii Europene

78
Micii, foarte aproape de a fi salvați de

Articole de la același autor

Din 1 iunie, o nouă listă de aditivi alimentari permiși în Uniunea Europeană intră în vigoare, iar reevaluarea tuturor aditivilor alimentari este programată să se încheie până în 2020. Printre aditivii aprobați după o evaluare științifică, se află și bicarbonatul de sodiu, fără de care micii românești riscau să dispară. 

Lista reînnoită conține doar aditivii alimentari a căror siguranță în alimentație a fost evaluată științific. Aditivii sunt specificați clar, potrivit fiecărei categorii de alimente pentru care sunt folosiți. 

Așa cum se știe, aditivii alimentari sunt folosiți pentru conservarea alimentelor, pentru a le da o anumită culoare sau a le îndulci, iar condițiile în care folosirea lor este permisă la nivel european sunt în primul rând siguranța alimentară dovedită științific, să fie justificați tehnologic, să nu inducă în eroare consumatorul și să fie în beneficiul acesteia. 

Guvernul român a făcut o adresă oficială către UE, prin care solicita trecerea micilor românești, "o specialitate de grătar", pe lista produselor tradiționale din Europa protejate. Piața locală a micilor s-a ridicat anul trecut la aproximativ 22.000 de tone.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.628 secunde