Mierea, benefică pentru creşterea sănătoasă a copiilor

229
Mierea, benefică pentru creşterea sănătoasă a copiilor - mierea-1628798067.jpg
Mierea prezintă o mulţime de beneficii pentru sănătatea copiilor şi este cel mai bun şi sănătos înlocuitor al zahărului. Aceasta conţine o multitudine de antioxidanţi, fier, calciu, fosfor, proteine, aminoacizi şi vitamine din complexul B. Mierea contribuie la creşterea şi dezvoltarea părului şi la o piele fină şi strălucitoare.

Printre proprietăţile esenţiale ale mierii se numără şi efectele calmante, laxative, antiseptice, antivomitive şi detoxifiante(în special la rinichi şi ficat). Mierea mai este eficientă în combaterea insomniei, a tusei şi în tratarea anemiei. De asemenea, o puteţi folosi pentru calmarea durerilor de gât.

Unii specialişti susţin că poate contribui şi la dezobişnuirea copilului de a mai uda patul. Mierea are proprietatea şi beneficiul de a absorbi umezeala şi de a reţine apa, aşa că ar putea reduce micţiunile copiilor pe timpul nopţii, dacă le este dată înainte de culcare în cantităţi foarte mici.

Totuşi, mare atenţie, mierea poate fi introdusă în meniul copiilor abia după ce aceştia împlinesc vârsta de 1 an, riscând altfel să dezvolte o reacţie periculoasă, numită botulism. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5462 secunde