Mii de medici își cer drepturile în stradă

76
Mii de medici își cer drepturile în stradă - marssanatate-1383491485.jpg

Articole de la același autor

Peste 10.000 de profesioniști din sănătate au iești în stradă pentru a protesta împotriva actualului sistem. "Marșul tăcerii" a fost organizat de Coaliția Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate, organizație care militează pentru obținerea a minimum 6% din PIB pentru sistemul sanitar, o legislație care să garanteze indepen-dența profesională a celor care lucrează în sistemul public și privat; o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate (creșterea salarizării), dublarea salariilor medicilor rezidenți, apărarea demnității și renunțarea la denigrare profesioniștilor de către autorități, organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii promte și de calitate pentru pacienți; consultarea reală a Coaliției profesioniștilor din sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcționarea sistemului de sănătate.

Marșul tăcerii este organizat după ce la sfârșitul lunii septembrie, timp de 10 zile, a fost pichetat Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe si a fost organizată o grevă japoneză de trei zile. În urma acestor pichetări, au început negocieri cu Ministerul Sănătății, Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii, negocieri care sunt în curs de desfășurare.

Medicii susțin că oficialii au făcut mai multe promisiuni de rezolvare a solicitărilor, însă, până în prezent, acestea nu au fost concretizate.

"Faptul că peste 10.000 de profesioniști din sănătate au venit din toate colțurile țării, manifestând un sentiment de comuniune și solidaritate arată că mesajul privind demnitatea, libertatea și respectul într-un sistem de sănătate reconstruit era mesajul pe care îl așteptau. Prin acest marș, Coaliția s-a consolidat și a dovedit forța pe care o are. Forța ideilor este deasupra dezinformărilor", a declarant dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

"Marșul tăcerii" a fost organizat pe traseul Guvernul României - Parlament. Fiind un marș al tăcerii, protestatarii au afișat pancarte cu mesaje precum: "Eu vă tratez cu FMI-ul", "Vreau să lucrez în România", "Sunt medic român și îmi pasă", "Nu mai vreau să tac", "6% din PIB la sănătate". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Protestele din sănătate continuă
Pagina a fost generata in 0.6054 secunde