Ministerul Sănătății anunță perioada de susținere a examenului pentru obținerea titlului de specialist

99
Ministerul Sănătății anunță perioada de susținere a examenului pentru obținerea titlului de specialist - specialistexamenmedici-1487090215.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății va organiza sesiune de examen pentru obținerea titlului de specialist, în perioada 22 martie – 28 aprilie, pentru medicii, medicii dentiști și farmaciștii care finalizează pregătirea în specialitate, până la data de 30 aprilie.

La examen se pot prezenta medicii specialiști sau primari care au efectuat, cu aprobarea Ministerului Sănătății, pregătire, în vederea obținerii celei de-a doua specialități și care, la data de 30 aprilie, încheie stagiul de pregătire în aceasta.

"La acest examen se mai pot prezenta prin derogare de vechime, în condițiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare, și candidații care încheie stagiul de pregătire în perioada cuprinsă între 1 mai 2017 și până la 31 octombrie 2017, inclusiv. Dosarele depuse de acești candidați pentru aprobarea derogărilor de vechime vor include obligatoriu și recomandarea coordonatorului în rezidențiat, respectiv în pregătirea pentru cea de a doua specialitate, document care trebuie să poarte semnătura și parafa coordonatorului de pregătire în această specialitate", explică reprezentanții MS.

Pentru toate specialitățile, cu excepția Medicinii de urgență, examenul de obținere a titlului de specialist se va desfășura într-o clinică acreditată pentru formarea în specialitatea respectivă, în prezența comisiei aprobate pentru această sesiune.

Examenul de specialist va avea următoarele probe: scrisă, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecărei specialități, cu durată de trei ore, una sau două probe clinice și proba practică, conform probelor prevăzute de tematicile fiecărei specialități.

Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului, obținând în final media 7,00.

Examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în specialitatea Medicina de urgență se va desfășura în centrele universitare București – la Spitalul Clinic de Urgență și Târgu Mureș – Spitalul Clinic Județean de Urgență și va avea următoarele probe: proba scrisă se desfășoară în prima zi a perioadei anunțate pentru desfășurarea examenului de obținere a titlului de medic specialist. Proba scrisă se va desfășura concomitent și va începe la aceeași oră în ambele centre de examinare. Testele utilizate în cele două centre de examinare vor fi identice. Proba scrisă va consta dintr-un test de tip grilă cu 250 de întrebări cu răspunsuri multiple.

Durata probei scrise este de 4 ore.

"Candidații care au susținut și au promovat proba scrisă într-o sesiune anterioară, dar au fost respinși la examen din cauza rezultatelor la probele clinice/practice vor susține numai aceste probe, luându-se în considerare punctajul de promovare de la proba scrisă anterioară pentru următoarele 3 sesiuni ordinare de examen de specialitate, după promovare", potrivit agerpres.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0597 secunde