Ministerul Sănătății. Apel pentru donare de sânge

86
Ministerul Sănătății. Apel pentru donare de sânge - 01-1437746187.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere sesizările din ultimele zile privind deficitul de sânge și produse de sânge din unele unități sanitare, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății a verificat astăzi activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină București și a făcut un apel către cetățeni pentru donarea voluntară.

În lunile de vară, pe perioada concediilor și a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de 
transfuzii prezentându-se cu 20 - 25 la sută mai puțini donatori față de media obișnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operațiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere și cantitățile disponibile.


"Facem apel la populație să vină la centrele de donare și să doneze benevol. O pungă de sânge poate face diferența în lupta medicilor pentru viață", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.


În beneficiul pacienților, Ministerul Sănătății vrea să îmbunătățească modul de donare a sângelui în rândul populației, astfel încât să încurajeze din ce în ce mai mult donarea voluntară de sânge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5709 secunde