Ministrul Sănătății le răspunde bolnavilor de cancer

224
Ministerul Sănătății a asigurat pacienții bolnavi de cancer că doar șase medicamente oncologice mai prezintă probleme de continuitate în aprovizionare, dar și acestea sunt în curs de rezolvare. Declarația a fost făcută de Vasile Cepoi, ministrul de resort, după ce Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România a reclamat, duminică, într-o scrisoare deschisă, că lipsesc de pe piață 25 de medicamente care le sunt necesare pacienților de la oncologie.
Ministrul Sănătății susține că informațiile transmise în scrisoarea respectivă nu sunt foarte corecte. "Datele pe care noi le avem colectate de la medici și de la Comisia de specialitate de oncologie nu corespund temerilor exprimate cu acea ocazie. La ora actuală, comisia de onco-logie, care s-a întrunit săptămâna trecută, a menționat că din cele 25 de medica-mente despre care se discuta că lipsesc de pe piață, 6 sunt cele care ridică probleme de continuitate în aprovizionare", a explicat Vasile Cepoi.
Acesta a mai spus că din cele șase medicamente, patru vor fi aduse pe piață prin compania de stat Unifarm, iar pentru restul, încă se poartă discuții cu produ-cătorii. "Chiar dacă producătorii sunt de acord să le aducă, aceștia nu reușesc încă să le fabrice. Au nevoie de un interval de timp să le producă", a afirmat ministrul. Vasile Cepoi a ținut să precizeze că problemele la aprovizionarea cu medicamentele oncologice sunt mai vechi. "Aceste medicamente nu lipsesc de luna trecută, ci de câțiva ani de zile și până la această dată nu s-au luat măsurile necesare pentru a se lua aceste discontinuități", a adăugat ministrul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6792 secunde