Concurs Molecula care te face să te simți sătul
Articole recomandate
Copil sănătos și vaccinat, mort de rujeola la Constanța
05 Iunie 2024
Oamenii de știință japonezi au identificat o moleculă care determină mamiferele să se simtă sătule. Descoperirea poate duce la noi modalități de tratare a obezității.
Cercetătorii sunt de părere că apetitul este controlat într-o regiune a creierului numită hipotalamus. Ei susțin că sunt primii care au localizat un agent declanșator, responsabil de creșterea ori diminuarea apetitului. Molecula se numește Nesfatin-1 și este produsă în mod natural în creier.
După injectarea moleculei în creierului cobailor, oamenii de știință au constatat că rozătoarele mănâncă mai puțin și au pierdut din masa corporală. Blocarea moleculei a dus la creșterea progresivă a masei cobailor, după cum a declarat agenției Reuters, Masatomo Mori, de la Facultatea de Medicină a Universității Gunma.
La nivel mondial, cel puțin un miliard de persoane adulte sunt supraponderale dintre care 300 de milioane obeze, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Oamenii de știință japonezi au identificat o moleculă care determină mamiferele să se simtă sătule. Descoperirea poate duce la noi modalități de tratare a obezității.
Cercetătorii sunt de părere că apetitul este controlat într-o regiune a creierului numită hipotalamus. Ei susțin că sunt primii care au localizat un agent declanșator, responsabil de creșterea ori diminuarea apetitului. Molecula se numește Nesfatin-1 și este produsă în mod natural în creier.
După injectarea moleculei în creierului cobailor, oamenii de știință au constatat că rozătoarele mănâncă mai puțin și au pierdut din masa corporală. Blocarea moleculei a dus la creșterea progresivă a masei cobailor, după cum a declarat agenției Reuters, Masatomo Mori, de la Facultatea de Medicină a Universității Gunma.
La nivel mondial, cel puțin un miliard de persoane adulte sunt supraponderale dintre care 300 de milioane obeze, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Cercetătorii sunt de părere că apetitul este controlat într-o regiune a creierului numită hipotalamus. Ei susțin că sunt primii care au localizat un agent declanșator, responsabil de creșterea ori diminuarea apetitului. Molecula se numește Nesfatin-1 și este produsă în mod natural în creier.
După injectarea moleculei în creierului cobailor, oamenii de știință au constatat că rozătoarele mănâncă mai puțin și au pierdut din masa corporală. Blocarea moleculei a dus la creșterea progresivă a masei cobailor, după cum a declarat agenției Reuters, Masatomo Mori, de la Facultatea de Medicină a Universității Gunma.
La nivel mondial, cel puțin un miliard de persoane adulte sunt supraponderale dintre care 300 de milioane obeze, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Oamenii de știință japonezi au identificat o moleculă care determină mamiferele să se simtă sătule. Descoperirea poate duce la noi modalități de tratare a obezității.
Cercetătorii sunt de părere că apetitul este controlat într-o regiune a creierului numită hipotalamus. Ei susțin că sunt primii care au localizat un agent declanșator, responsabil de creșterea ori diminuarea apetitului. Molecula se numește Nesfatin-1 și este produsă în mod natural în creier.
După injectarea moleculei în creierului cobailor, oamenii de știință au constatat că rozătoarele mănâncă mai puțin și au pierdut din masa corporală. Blocarea moleculei a dus la creșterea progresivă a masei cobailor, după cum a declarat agenției Reuters, Masatomo Mori, de la Facultatea de Medicină a Universității Gunma.
La nivel mondial, cel puțin un miliard de persoane adulte sunt supraponderale dintre care 300 de milioane obeze, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!