Muzica ascultată la maximum în căști distruge timpanul

261
Muzica ascultată la maximum în căști distruge timpanul - 36adad451566a9d8f0a9cd1ff06b8e3a.jpg
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că ascultând muzică la căști cu volumul ridicat (peste 85 de decibeli) mai mult de o oră, fără pauze, auzul poate fi afectat iremediabil, informează publicația britanică NetDoctor.
MP3 playerele, la volum maxim, pot transmite 104 decibeli în ureche. Asta înseamnă aproape cât transmite un burghiu electric (110 decibeli). Institutul Național Regal pentru persoane cu dificultăți de auz din Marea Britanie, o organizație caritabilă care reprezintă interesele a milioane de persoane care suferă de diverse afecțiuni ale aparatului auditiv, a descoperit că peste două treimi din tinerii cu vârste între 18 și 30 de ani ascultă muzică la căști cu volum ridicat, iar majoritatea nu cunosc riscurile la care se expun.

Cum este afectat auzul?
În urechea internă există celule senzoriale care au rolul de a transmite semnale creierului, acesta interpretându-le drept sunete. Sunetele puternice pot afecta aceste celule care, odată distruse, nu se mai refac, iar auzul se deteriorează.
Poate ai observat un țiuit în urechi (tinitus) sau o scădere a calității auzului după o noapte petrecută în club sau după ce ai ascultat muzică la căști o perioadă mai lungă de timp. Acesta este un semn că celulele încearcă să se refacă și te anunță că în cazul în care continui să asculți muzica la volum ridicat, auzul îți va fi afectat și nu va mai putea fi refăcut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7829 secunde