Nanismul are multiple cauze. Aflați de ce nu cresc unii copii

529
Nanismul are multiple cauze. Aflați de ce nu cresc unii copii - nanism-1691409811.jpg

Articole de la același autor

Nanismul (statura mică) este un semn, nu o boală în sine, și poate fi declanșat de numeroase cauze. Trebuie precizat că, deși nanismul de cauză endocrină nu este foarte frecvent, este important ca acesta să fie diagnosticat întrucât este, de cele mai multe ori, tratabil. În plus, unele cauze endocrine, cum ar fi deficitul de hormon de creștere, poate releva o patologie gravă (de exemplu, o tumoră cerebrală) și se poate asocia și cu alte deficite sau excese hormonale, ce pot avea un impact major asupra sănătății, mergând până la a pune în pericol viața.

Conform cercetărilor, cauzele endocrine care pot duce la nanism sunt multiple și se pot prezenta cu diferite semne și simptome asociate. În general, diagnosticul este orientat de suspiciunea clinică și certificat de investigații de laborator și imagistice. Un diagnostic precis este necesar, întrucât tratamentul diferă, în funcție de cauza care a dus la nanism.

Ce aveți de făcut în caz că cel mic nu crește? Nu ezitați și prezentați-vă la medic! Pe lângă faptul că acesta vă poate confirma sau infirma îngrijorarea, el va stabili motivul pentru care copilul dumneavoastră nu crește în înălțime. Este foarte important să nu amânați vizita la medic, deoarece în majoritatea cazurilor este necesar un diagnostic și un tratament precoce, pentru ca înălțimea finală a copilului dumneavoastră să fie normală sau cât mai aproape de normal. De asemenea, diagnosticarea și tratarea cât mai precoce a eventualelor probleme de sănătate asociate pot salva viața micuțului dumneavoastră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3118 secunde