Niciun caz de meningită West Nile în România

260
Niciun caz de meningită West Nile în România - 60c1cedfd4af78670239984473424814.jpg
Ministerul Sănătății anunță că anul acesta nu s-a înregistrat niciun caz de meningită West Nile pe teritoriul României.
"În România, în anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, începând din 1997, autoritățile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecții la om, sistem care funcționează și în prezent. În anul 2009, prin acest sistem, au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire", se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății. La nivel european, în ultimii ani, au fost confirmate cazuri de meningită West Nile în Italia, Ungaria și Franța.
Specialiștii în sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă populației să evite, pe cât posibil, expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi sau aplicând substanțe chimice repelente de îndepărtare a țânțarilor; să împiedice pătrunderea țânțarilor în locuințe utilizând mijloace mecanice (plase la ferestre) sau substanțe chimice, să îndepărteze din jurul locuințelor recipientele cu apă stătută și să se prezinte de urgență la medic când prezintă semne de boală, precum febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri articulare sau musculare. De asemenea, se impune ca autoritățile locale să ia măsuri de dezinsecție în localități.
Meningita West Nile este o boală infecțioasă care se transmite la om prin intermediul țânțarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 August 2010
Stire din Sănătate : Aflați de ce vă doare capul
Pagina a fost generata in 2.0867 secunde