Nicolăescu: În acest an vom avea VACCIN ANTIGRIPAL ROMÂNESC

48
Nicolăescu: În acest an vom avea VACCIN ANTIGRIPAL ROMÂNESC - eugennicolaescudesfiinteazadirec-1369992115.jpg

Articole de la același autor

Institutul Cantacuzino va produce în acest an vaccin antigripal, pentru început fiind estimate a fi realizate trei milioane de doze, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, precizând că instituția devine serviciu de interes economic general.




Ieri au fost aprobate în Guvern două acte normative foarte importante, una vizând reluarea activității Institutului Cantacuzino, iar a doua a Societății Antibiotice Iași. Indiferent cum voi fi interpretat, vreau să mulțumesc Guvernului pentru redeschiderea Institutului Cantacuzino, aceasta fiind prevăzută chiar în programul de guvernare", a declarat ministrul Sănătății.


Eugen Nicolăescu a spus că Institutul Cantacuzino devine, prin noua hotărâre de Guvern, serviciu de interes economic general și va primi din fondul de rezervă al Guvernului 10 milioane de lei, sumă care nu reprezintă ajutor de stat, ci compensație financiară din partea statului.


În acest context, ministrul Sănătății a precizat că s-a ocupat personalul de reluarea activității institutului și a discutat cu Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale scurtarea etapelor pentru ca producția de vaccin antigripal să poată fi reluată în acest sezon.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0202 secunde