Nu confundaţi scăderea nivelului de anticorpi cu lipsa protecţiei!

103
Nu confundaţi scăderea nivelului de anticorpi cu lipsa protecţiei! - anticorpisursadailysabah-1626287002.jpg

Articole de la același autor

De când a apărut pandemia de Covid-19 şi au suferit o formă de boală, oamenii au început să îşi verifice nivelul de anticorpi, dar, oare, sunt aceste teste necesare şi eficiente în determinarea anticorpilor din organism? Experţii în sănătate susţin că nu trebuie să confundaţi scăderea nivelului de anticorpi cu scăderea protecţiei. Este normal ca nivelul de anticorpi să scadă treptat, susţin aceştia, însă acest lucru nu înseamnă că sunteţi mai puţin protejaţi. În concluzie, cât de necesare sunt testele pentru monitorizarea anticorpilor, de fapt?

Specialiştii de la doctorulzilei.ro susţin că nu este nevoie să faceţi testul de anticorpi după imunizarea anti-Covid. Experţii Comitetului Naţional pentru Vaccinare susţin acest lucru şi îi liniştesc pe cei care se grăbesc să facă teste. Cercetătorii au aflat care ar fi nivelul protector de anticorpi, aşa că testele nu spun nimic, în afara unor situaţii excepţionale. Cu toate acestea, se pare că clinicile se întrec în oferte pentru cei care s-au vaccinat şi vor să afle câţi anticorpi au dobândit în urma imunizării. Unele clinici oferă chiar pachete de monitorizare a nivelului de anticorpi pentru trei sau şase luni.

Nu există niciun motiv pentru care persoanele vaccinate ar trebui să îşi monitorizeze titrul de anticorpi, o spun răspicat experţii comitetului naţional responsabil cu vaccinarea, după ce mai multe persoane s-au speriat că le scade nivelul de anticorpi. Medicii consideră că este natural să se întâmple aşa şi după infecţie şi după vaccinarea pentru alte boli. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9404 secunde