Nu faceți băi prea reci! Șocul produs poate duce chiar la moarte

165
Nu faceți băi prea reci! Șocul produs poate duce chiar la moarte - soc1-1638366963.jpg

Articole de la același autor

În general, șocul la rece este un proces care apare în sezonul cald, ce poate duce la disconfort ușor, dar și la moarte, avertizează medicii. Specialiștii afirmă că șocul la rece, dacă preferați un duș cu apă la temperaturi scăzute, este un răspuns cardio-respirator legat de sistemul digestiv, dar și de irigarea creierului. Această afecțiune este adesea legată de procesul digestiv, deși principala sa cauză este o deficiență a creierului. De fapt, este o consecință a reflexului de imersiune, condiționată de diferența de temperatură dintre corp și apa în care intră o persoană. Procesul este mai frecvent în timpul verii și este direct legat de schimbarea bruscă de temperatură produsă când intrați în apă. Ce se întâmplă? Vasele de sânge se dilată ca urmare a căldurii și a soarelui, printr-un mecanism care încearcă să mențină temperatura corpului în limitele normale. Vasodilatația disipă căldura corpului și, împreună cu transpirația, menține temperatura în intervalul normal. Mai departe, vasoconstricția bruscă duce la șocul la rece când intrați brusc în apă mai rece decât temperatura organismului. Mâncarea pe care o consumați se amestecă cu sucurile gastrice prin mișcări peristaltice în timpul procesului de digestie. Acest proces necesită o cantitate mare de sânge. Astfel, forțează redistribuirea fluxului sanguin către secțiunea digestivă, în detrimentul altor organe sau sisteme. De asemenea, persoanele care sunt deosebit de sensibile pot ameți. În plus, acest lucru poate duce la sincopă și chiar la moarte subită prin stop cardiac, întrucât corpul gestionează sosirea sângelui și a oxigenului în creier și, astfel, scade aportul către alte organe și țesuturi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3645 secunde