Nu puteţi zâmbi? Sindromul Moebius poate fi de vină

163
Nu puteţi zâmbi? Sindromul Moebius poate fi de vină - nuputetizambi2-1631884203.jpg

Articole de la același autor

Sindromul Moebius este o boală rară caracterizată prin lipsa zâmbetului. Acesta, de fapt, nu apare din cauza lipsei de fericire, ci din cauza paraliziei faciale care caracterizează acest sindrom. Sindromul Moebius este o patologie rară, deşi incidenţa sa pare să crească. Cele mai recente congrese de neurologie şi oftalmologie din lume raportează o creştere a numărului de cazuri înregistrate. Se poate spune chiar că principala caracteristică a sindromului Moebius este lipsa abilităţii de a zâmbi. Deşi indivizii cu acest sindrom experimentează situaţii fericite şi ar dori să zâmbească, nu pot face acest lucru, precizează dozadesanatate.ro.

Cei care suferă de această tulburare rară nu pot face multe dintre gesturile faciale clasice şi tipice. De exemplu, sindromul afectează chiar şi capacitatea de a mişca ochii dintr-o parte în alta. Două perechi de nervi cranieni, perechea numărul şase şi perechea numărul şapte, sunt parţial sau complet nedezvoltate. Aceşti nervi gestionează muşchii mimicii şi o parte a muşchilor care efectuează unele mişcări ale ochilor.

De fapt, fiecare pereche de nervi cranieni are funcţii specifice. Nervul numărul şase este cel care reglează lateralitatea ochiului. Nervul numărul şapte este ceea ce numim „nervul facial”, pentru că gestionează expresiile faciale. Partea proastă este că nu există nici un remediu pentru sindromul Moebius, iar după ce s-a instalat, nu este complet reversibil. În plus, şedinţele de reabilitare facială nu s-au dovedit a fi eficiente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1472 secunde