Nu tăiați cuticulele

613
Nu tăiați cuticulele - 19c65b296289e82c4f9621904f818798.jpg
Cuticulele sunt cele care protejează unghia, fiind o barieră naturală împotriva bacteriilor. Din acest motiv, atrag atenția dermatologii, tăierea cuticulelor expune unghiile la riscuri inutile. Pe de altă parte, cuticulele nu trebuie lăsate să crească peste măsură, căci pot în-greuna dezvoltarea naturală a unghiilor.
Medicii dermatologi vă sfătuiesc, în primul rând, să hidratați cuticulele. Aplicați zilnic o cremă pe mâini (ideal, după fiecare spălare pe mâini), dintre cele care conțin un procent cât mai mare de apă și vitamine. Sunt recomandate cele cu ulei de morcov, miere sau substanțe antioxidante care înmoaie cuticulele și unghiile.
Pentru îndepărtarea cuticulelor, la câteva minute după ce ați aplicat crema, folosiți un bețișor de lemn sau din bambus, cu care să le împingeți către baza unghiei. Această operațiune trebuie realizată doar o dată pe săptămână.
Cuticulele pot fi lezate de dizolvant (este indicat să alegeți un lac de unghii rezistent, astfel încât să nu fiți nevoite să vă ștergeți unghiile mai mult de o dată pe săptămână), de obiceiul de a roade unghiile sau de vremea excesiv de rece sau caldă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7858 secunde