NUROFEN, retras din farmacii. Iată motivul

570
1
NUROFEN, retras din farmacii. Iată motivul - 142551838501889866900-1450134697.jpg

Articole recomandate

Justiția australiană a ordonat cunoscutei companii britanice de medicamente Reckitt Benckiser să retragă de pe rafturi unele cutii ale popularului analgezic Nurofen, din cauza publicității mincinoase, relatează AFP.

Decizia survine în contextul în care, în luna martie, Comisia de Concurență și Consum a Australiei (ACCC) a sesizat justiția, denunțând faptul că Nurofen este vândut sub diferite ambalaje în funcție de tipul de probleme tratate, deși ingredientul activ rămâne mereu același.

Curtea Federală a hotărât că multinaționala cu sediul în Marea Britanie se face vinovată de înșelăciune, prezentând Nurofen în ambalaje diferite care conțin același ingredient, și anume 342 miligrame de lizinat de ibuprofen.

În acest context, instanța a decis retragerea în termen de trei luni a cutiilor de Nurofen vândute pentru tratarea durerilor de spate, migrenelor sau durerilor menstruale.

Compania a negat ca a încercat în mod deliberat să inducă în eroare consumatorii, însă a adăugat că respectă decizia Curții Federale.

O audiere ulterioară va stabili cuantumul amenzii aplicate grupului britanic, scrie realitatea.net

Comentează știrea

sibnet
15 decembrie 2015
Cum poti face bani pe internet!

Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3617 secunde