Nutriționiștii au modificat piramida alimentelor

753
Noua piramidă se concentrează pe faptul că bătrânii trebuie să procure din alimente o cantitate suficientă de fibre, calciu, vitamina D și vitamina B 12. De asemenea, alături de piramidă au fost date și instrucțiuni despre activitatea fizică zilnică necesară și cantitatea de lichide care trebuie consumată.
Una dintre noile recomandări este aceea că oamenii în vârstă trebuie să reducă aportul de calorii din alimentație pentru că nu mai sunt la fel de activi ca pe vremuri și, astfel, nu mai are loc un proces normal de ardere a grăsimilor.
Mai mult, odată cu înaintarea în vârstă, oamenii au tendința de a mânca mai puțin. Însă nu trebuie să le lipsească din alimentație fructele, legumele, cerealele bogate în fibre și laptele degresat. Mai mult, se recomandă ca și pe timp de iarnă să nu se ocolească legumele, o alternativă fiind cele congelate.
Conform nutriționiștilor, cei în vârstă trebuie să introducă în dieta lor suplimentele de calciu și vitamine pentru că organismul lor nu mai poate să le asimileze suficient din alimentație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4759 secunde