O mamă luptă să își salveze fetița diagnosticată cu paralizie cerebrală. O putem ajuta cu un simplu SMS

282
O mamă luptă să își salveze fetița diagnosticată cu paralizie cerebrală. O putem ajuta cu un simplu SMS - anastasiasoimu8832-1496212703.jpg

Articole de la același autor

Anastasia, minunea familiei Șoimu, s-a născut aproape moartă, din cauză că avea cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului. Resuscitarea nu s-a efectuat imediat, apoi 20 de minute medicii au luptat să o țină în viață. Lipsa de oxigen i-a afectat grav creierul, în special acei centri care țin de coordonarea mișcării.


Imediat după aceea, doctorii le-au comunicat părinților să se aștepte la ce e mai rău, căci șansele de supraviețuire erau minime. Bebelușa nu s-a dat însă bătută și a luptat să fie alături de persoanele care i-au dat viață. În primele 3 zile a făcut convulsii care i-au afectat și mai tare creierul, fiind la reanimare pentru o lună și 5 zile. După externare, copilul nu plângea, nu urmărea cu privirea, nu sugea, iar până la vârsta de 7 luni a fost hrănită prin sondă.


Deși a împlinit 2 anișori, Anastasia nu poate sta în funduleț, nu poate spune ce o doare sau când îi e foame, nu merge și nu știe să se joace cu jucăriile. Părinții nu s-au dat bătuți, au căutat ajutor în stânga și în dreapta, iar într-un final a primit un raspuns pozitiv din Turcia, de la Liv Hospital din Istanbul, unde au fost vindecați mai mulți copii cu probleme asemănătoare. Tratamentul constă în transplant cu celule stem, iar doctorii turci au recomandat 4 ședințe de transfuzie, la o distanță de 4 luni, intercalate cu ședințe de kinetoterapie pentru activarea noilor celule.


Cum o putem sprijini pe Natalia Șoimu să-și salveze fetița?


Grație oamenilor cu suflet mare, s-au strâns banii necesari pentru 2 ședințe, dar mai este nevoie de aproximativ 15.000 de Euro pentru a-i achita toate costurile medicale. Anastasia a efectuat deja primul transplant cu celule stem, iar la nici 24 de ore, rezultatele nu au încetat să apară: a început să sugă, să țină jucării în mână și chiar să zâmbească, spre bucuria mamei, care o însoțește la tratament. Anastasia are nevoie de noi acum mai mult ca oricând pentru a finaliza cu bine întreg tratamentul. Donațiile se pot face prin transmiterea unui SMS de 2 Euro la 8832 cu textul "ANASTASIA", online pe https://salveazaoinima.ro/camp aigns/anastasia-soimu/ sau prin transfer bancar, în conturile Asociației "Salvează o inimă": RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2243 secunde