O nouă specializare pentru rezidențiatul de anul acesta

139
O nouă specializare pentru rezidențiatul de anul acesta - rezidentiat-1479038955.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății anunță că s-a reînființat specialitatea de Microbiologie Medicală cu o programă de pregătire ce include recomandările secțiunii de Microbiologie a Uniunii Europene a Specialităților Medicale. 


Reînființarea specializării, după ce a fost comasată cu Medicina de Laborator, în anul 1994, răspunde necesității de creștere semnificativă a calității activității în laboratoarele de microbiologie medicală pentru probleme precum emergența rezistenței microbiene la antibiotice, progresele tehnice majore înregistrate în diagnosticul microbiologic, corelarea microbiologiei cu activitatea clinică pentru îngrijirea pacienților, necesitatea îmbunătățirii controlului infecțiilor asociate îngrijirilor medicale.


Primele 25 de locuri vor fi scoase la concurs anul acesta și vor oferi posibilitatea pregătirii multidisciplinare, inclusiv prin activitate clinică, pentru însușirea cunoștințelor și deprinderilor necesare diagnosticului microbiologic al bolilor infecțioase. Specialitatea de Microbiologie Medicală se regăsește în 22 dintre cele 28 de state membre ale UE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0441 secunde