O ședință de electrostimulare face cât șase ore de fitness

2619
Aspectul de coajă de portocală al pielii reprezintă un motiv de îngrijorare pentru multe dintre femei. Statisticile arată că 90% dintre reprezentantele sexului frumos au probleme cu celulita. Primele semne care indică această problemă sunt diminuarea mobilității pielii, creșterea volumului, a sensibilității, apariția nodulilor celulitici, aspectul inestetic.
Din punct de vedere medical, denumirea de "celulită" desemnează o inflamație a stratului de celule grase situat sub piele. Alimentația defectuoasă, sedentarismul, stresul sunt doar câteva dintre cauzele celulitei.

Cum venim de hac celulitei? Dieta, aerobicul și fitness-ul pot face minuni în cazul celulitei, numai că nu toate femeile au timp să stea ore în șir în sălile de sport. Tehnologia le vine în ajutor. Terapia cu Vacuum, capsula infraroșu, electrostimularea combo sunt doar câteva dintre soluțiile propuse de specialiști pentru diminuarea aspectului de coajă de portocală al pielii. Metodele se adresează în special femeilor ocupate, dar cu o situație materială bună, având în vedere prețurile mari.

Terapia cu Vacuum îmbunătățește vizibil aspectul pielii
"Terapia cu Vacuum vizează celulita, tratează țesutul cutanat și subcutanat, asigură drenajul limfatic. Este un masaj în urma căruia aspectul pielii se îmbunătățește vizibil", a explicat Luminița Foca, asistent terapeut la un centru de remodelare corporală din Constanța. Mișcările puternice, efectuate cu ajutorul ustensilelor aparatului, duc la eliminarea grăsimilor într-un timp scurt. Dispozitivele utilizate sunt asemănătoare unor ventuze care dislocă stratul de celulită de pe musculatură. Terapeuții utilizează o cremă anticelulitică cu acțiune foarte puternică. O ședință durează 30 de minute. Pentru rezultate vizibile, este nevoie de cel puțin zece ședințe.
În completare, pentru rezultate eficiente, clienta poate face terapie cu ultrasunete corporale, care sparg nodulii de celulită. O ședință durează 15 minute.
Dacă pacienta nu poate face terapie cu vacuum pentru că manifestă fragilitate capilară, poate apela la terapia "termo-shock". Este vorba despre un dispozitiv cu două capete cu care se masează suprafața afectată. La unul dintre capete temperatura este scăzută, de patru grade Celsius, în timp ce, la celălalt capăt, temperatura atinge 40 de grade Celsius. "Se deschid porii cu polul cald și se închid cu cel rece. Acestea sunt terapii non-invazive, pacienta nu simte disconfort, chiar se simte bine, doarme", a explicat Luminița Foca.
Electrostimularea combo este o altă terapie utilizată pentru remodelarea corporală. Metoda presupune montarea pe corp a unui număr de electrozi, care au rolul de a acționa asupra musculaturii prin intermediul impulsurilor electrice. O ședință durează 45 de minute și, potrivit specialiștilor, echivalează cu șase - opt ore de fitness intens. "După această terapie nu se observă o scădere în greutate, ci o remodelare a corpului, pentru că scade masa de grăsime și crește masa musculară. Peste montajul făcut cu electrozi, se aplică trei pături care au temperatura de 70 de grade Celsius, care provoacă transpirație și, implicit, amortizează puțin din efectele contracțiilor", a precizat asistentul.

Exercițiile cu Power-Plate ajută la distrugerea celulelor grase
De asemenea, specialiștii recomandă Power Plate, un aparat utilizat cu succes în toată lumea pentru îmbunătățirea aspectului fizic.
Power Plate este o platformă care provoacă vibrații. Sunt necesare două-trei antrenamente săptămânal, fiecare cu durata de zece minute. Power Plate acționează prin contracția reflexă a mușchilor datorată fenomenului accelerației. Fibra musculară este activată în proporție de 95-97%, ceea ce înseamnă că vibrațiile acționează asupra unor fibre musculare ce nu pot fi antrenate în timpul exercițiilor obișnuite.
Exercițiile cu Power-Plate distrug celulele grase, îmbunătățesc mobilitatea țesuturilor, circulația sanguină, accelerează metabolismul.
Capsula cu infraroșii implică sauna uscată. Este o metodă care asigură înlăturarea surplusului de apă din organism. Ajută la scăderea în greutate, reglează funcțiile organismului, stimulează metabolismul. O ședință durează 40 de minute, temperatura poate fi reglată, iar valoarea maximă poate atinge 75 de grade.
Constănțencele au devenit, în ultimii ani, cliente fidele ale centrelor de remodelare corporală și fac aproape orice pentru frumusețe, deși sunt nevoite să cheltuiască bani mulți. Luminița Foca ne-a declarat că majoritatea clientelor sunt femei care vor să se refacă după naștere sau femei trecute de 40 de ani.

Prețuri
- o ședință Power Plate = 40 de lei
- o ședință de electrostimulare = 35 de lei
- o ședință electrostimulare combo = 40 de lei 
- o ședință tratament anticelulitic cu ultrasunete = 25 de lei 
- o ședință tratament anticelulitic termoșoc = 25 de lei 
- o ședință împachetări termocream în capsula cu infraroșu =50 - 55 de lei
- o ședință Vacuum = 40 de lei

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7849 secunde