Oamenii trebuie avertizați de pericolele telefoanelor mobile

433
1

Articole de la același autor

Mai mult de două sute de studii academice au demonstrat legătura dintre utilizarea telefoanelor mobile și probleme grave de sănătate, cum ar fi tumorile cerebrale. Oamenii de știință britanici afirmă că aceste dispozitive pot fi "o bombă cu ceas pentru sănătate" și cer autorităților să avertizeze populația în legătură cu acest pericol.

Aceștia au publicat un raport în care menționează că guvernul nu acordă suficientă atenție riscurilor grave pe care le reprezintă pentru sănătate utilizarea telefoanelor mobile - în special pentru copii, ale căror cranii mai mici și mai subțiri sunt mai sensibile la radiații.

Unul dintre autorii raportului, neurochirurgul Kevin O’Neil, de la Charing Cross Hospital din Londra, a declarat că perioada de latență pentru tumorile cerebrale este de 30 de ani, astfel încât consecințele folosirii telefonului pot să nu fie imediat evidente.

Criticii avertizează însă că oamenii de știință nu au găsit suficiente dovezi, iar o campanie de acest gen ar putea provoca panică. 

Comentează știrea

Nicu
10 noiembrie 2011
1

Telefoanele mobile afecteaza foarte mult creierul! se poate ajunge la tulburari psihice! sunt radiatii prea mari asupra creierului! mai bine se provoaca panica, printre oameni!!!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : "Osteoporoza, pe înțelesul tuturor"
Pagina a fost generata in 1.593 secunde