Obosiți prea repede? Iată ce trebuie să faceți!

686
Bărbații cu probleme de greutate au un risc foarte mare de a dezvolta bronșită cronică obstructivă.
Afecțiunea este caracterizată, potrivit dr. Vera Eniko Pall, de limitarea fluxului de aer. "Obstrucția fluxului de aer prin căile respiratorii, înspre și dinspre plămâni este permanență și progresează cu timpul", a adăugat medicul.
În multe cazuri, boala se asociază cu emfizem. "În bronșita cronică, inflamația apare în ramurile bronșice. Inflamația poate îngusta aceste căi, ceea ce face respirația dificilă. În emfizem sunt lezate țesutul pulmonar și alveolele din capătul căilor respiratorii din plămâni. Când sunt lezați sacii alveolari aerul rămâne blocat în plămâni. Aceasta duce la respirație dificilă", a explicat medicul pneumolog.
Bronșita cronică obstructivă duce la oxigenarea deficitară, permanentă și progresivă a întregului organism. Dacă la aceste boli se asociază și sindromul apneei de somn - situații destul de des întâlnite - scăderea oxigenării în timpul nopții poate fi dramatică. "Riscul bolilor cardiovas-culare, lipsa răspunsului la tratament și a morții subite în somn crește foarte mult", a adăugat dr. Pall.
De aceea, a subliniat medicul, persoanele care știu că au probleme cu respirația tre-buie să se prezinte la medicul pneumolog pentru efectuarea unor investigații.
"Depistarea acestor afecțiuni este simplă, investigații se pot face fără internare. Consultul pneumologic se impune când pacienții observă că obosesc la eforturi la care înainte făceau față (semn al bronșitei cronice obstructive) sau când anturajul sesizează că sforăie intens și au pauze ale respirației în timpul respirației (semn al apneei în somn)", a mai afirmat dr. Vera Eniko Pall.
Constănțenii interesați se pot prezenta, până pe 21 aprilie, la Cabinetul Verasante, între orele 16,00 și 18,30, interval în care diagnosticarea și tratamentul este la preț redus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Arsenic în hrana copiilor
Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum să avem un abdomen plat
Pagina a fost generata in 1.7244 secunde