Ong-urile cer înăsprirea reglementărilor antifumat

153
1
Mai multe ONG-uri și asociații profesionale ale medicilor au trimis Guvernului o scrisoare deschisă în care solicită susținerea Directivei Uniunii Europene privind produsele din tutun și înăsprirea reglementărilor antifumat. Organizațiile cer adoptarea, în cadrul ședințelor Consiliului Europei, a unei poziții naționale care să sprijine introducerea obligativității ambalajelor standardizate, inclusiv a pictogramelor mari, obligatorii, pe fața și pe spatele pachetelor de țigarete și tutun.

Acțiunea este una comună la nivel european, întreprinsă de ONG-uri din toate țările UE, care au transmis solicitări similare către Guvernele din statele lor.

"Tutunul nu este doar o chestiune de alegere de stil de viață pentru adulți, peste două treimi din fumătorii europeni încep să fumeze înainte de vârsta de 18 ani. Tutunul este un produs care creează dependență, este letal și care, pe termen lung, ucide jumătate din utilizatorii săi. În acest sens, comunitatea de sănătate publică salută aceste propuneri, ca un pas în direcția corectă spre reducerea atractivității tutunului, în special pentru tineri, și susține că această directivă poate și trebuie să meargă mai departe, cu reglementări mult mai stricte. Facem apel către Guvernul României de a adopta, în cadrul ședințelor de la Consiliul Europei, o poziție națională care să asigure sprijin pentru obligativitatea ambalajelor standardizate, inclusiv avertismente mari, obligatorii, unde imaginea acoperă 80% din fața și din spatele pachetelor", se precizează în scrisoarea deschisă trimisă reprezentanților Guvernului, conform Agerpres.

Comentează știrea

ion
11 aprilie 2013
tutun

Nu noi fumatorii trecem peste oameni cu masinile si apoi fugim ca nise lasi de la locul faptei. Nu noi fumatorii golim bugetul statului. Nu noi fumatorii am distrus orasul . Ocupati-va de maidanezi,creati locurri de munca,procurati citostatice,eliberati orasul de interlpoi.... Chiar le-ati rezolvat pe toate? Eu nu pot merge prin oras pe jos ptr. ca NU EXISTA TROTUARE..... IATA CITEVA LUCRURI IMPORTANTE CU CARE VA PUTETI UMPLE TIMPUL.... NEGHIBILOR.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Prima operație cu celule stem
Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Cum controlați tensiunea arterială
Pagina a fost generata in 1.215 secunde