Operația, singura cale de a scăpa de polipii nazali

46232
7
Polipii nazali generează o afecțiune ce se caracterizează prin inflamația mucoasei nazale. Intervenția chirurgicală se poate face la orice vârstă, durează câteva minute și, dacă nu intervin complicații, pacientul poate pleca acasă în doar 12 ore. Nu se recomandă operația în cazul tulburărilor de sângerare. Polipii joacă un rol esențial în apărarea imunitară locală și generală a organismului.

Există două tipuri de polipi: nazali și vegetațiile adenoide - cele care apar la copii. Cauza principală de apariție a polipilor o constituie infecțiile virale, la care se adaugă și acțiunea frigului.
Polipii dau senzația de nas înfundat, cel care suferă de această afecțiune își poate pierde și mirosul, respiră pe gură, se poate îneca, iar dacă este frig, respiră aerul umed și rece, care-l afectează. Poate avea probleme cu dantura, îi curge nasul, doarme cu gura deschisă, sforăie, face otită. Polipii au multe etape și este bine să optați pentru varianta operației, mai ales că este ușoară.

Polipii pot recidiva, chiar și după o intervenție chirurgicală
Este nevoie de consultație ORL pentru a ști dacă operația de polipi este indicată sau nu. "Intervenția nu ridică probleme deosebite și, dacă pacientul nu face febră sau dacă nu apar complicații, este externat la doar 12 ore de la internare", a declarat Elena Ligia Jacotă, medic primar ORL din Policlinica Port. Operația de polipi se poate face la orice vârstă și este suportată ușor. Doar că formațiunea poate să reapară. Intervenția chirurgicală se poate face apelând la anestezia generală sau nu, durează aproximativ zece minute după care pacientul poate pleca acasă. Fiind o operație ușoară, nu apar complicații.
Toți copiii se nasc cu polipi și, spre pubertate, aceștia se diminuează. Potrivit Elenei Jacotă, "Operația se face pe manevră oarbă, iar anestezia poate să se facă sau nu. Formațiunea globuloasă care este polipul se scoate prin smulgere", a declarat Elena Ligia Jacotă.
Intervenția medicală este indicată numai la copiii la care pe primul plan sunt problemele respiratorii și la care tratamentele medicale nu au dat rezultate.
Polipii joacă un rol esențial în apărarea imunitară locală și generală a organismului.

Învățați copilul să respire pe nas
Medicul ne spune că operația poate să doară sau nu. Depinde de pacient și de mărimea polipilor. După intervenție, senzația de disconfort este de sângerare. Medicul ne spune: "Nu se recomandă să faceți operația în sezonul cald, când sângerările sunt mai puternice".
După operație, trebuie respectat regimul igienico-dietetic, și dacă pacientul se simte bine, în câteva ore este trimis acasă.
Operația de polipi se face ori de câte ori cresc polipii și la orice vârstă. Dacă este făcută sub un an, există șanse mari de recidivă.
Copilul trebuie învățat să respire pe nas, deoarece el are tendința de a respira bucal. Din cauza acestui lucru, micuțul poate face, de exemplu, des amigdalite.

Comentează știrea

andreea
31 august 2011
polipi

am si eu o intrebare...am facut recent(doua zila in urma) o operatie de polipi..in cat timp respiratia devine normala? si auzul meu este afectat,il voi recupera? sunt normale secretiile nazale? va multumesc anticipat

costica
1 octombrie 2011
dupa operatie de polipi de ce apare noaptea sforaitul la copil?

am operat copilul de 6,7 ani si noaptea se trezeste din somn din cauza sforaitului ,va rog spuneti-mi care e motivul/SI CE POT FACE CA NU POATE DORMI.MULTUMESC

Alina
3 octombrie 2011
pilipi

Am operat copilul in varsta de 5 ani de polipi endoscopic acum5 zile dar nasul e tot infundat. In cat timp se vor vedea rezultatele interventiei?Multumesc

maria
12 noiembrie 2011
polip

am si eu un baietel de 2 ani si are polip si se imbolnaveste foarte des ce sa fac am auzit k daca faci operatie dupa un timp ii creste din nou e adevarat

Anna
11 martie 2012
Operatia de Polipi

Eu maine ma operez si am 10 ani si imi e frica pentru ca nimeni din familia mea nu a mai facut-o si nu stiu ce se va intampla !! Daca vreti puteti sa ma ajutati !! Va Multumesk

Monica
28 mai 2014
polipi

Buna eu am un baietel de 4ani si 4luni acum doua zile iam scos polipi si se simte foarte bine i sa facut anestezie totala si la tinut 24 de ore an spital la noi an sibiu la polisano un medic foarte bun Dr,Sabau Sorin, cand sa trezit din anestezie sa simtit unpic rau si ametit dar sia revenit si acum nu mai sforaie si doarme an sfrsit cu guritan chisa suntem foarte multumiti totul ma costat o mie cinci sute de lei dar a meritat.....

Postelnicu Iuliana
3 decembrie 2015
Operatie de polipi

Buna am un baietel de 7 anisori operat de polipi de doua zile si încă sforăie noaptea foarte rău,in cat timp v-a dispărea sforăitul.multumesc Iulia.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0974 secunde