Operații ginecologice gratuite pentru constănțencele cu venituri mici

506
1
Operații ginecologice gratuite pentru constănțencele cu venituri mici - operatii-1453824237.jpg

Articole de la același autor

După campania din anul 2011, când sute de femei au fost tratate chirurgical în cadrul unui proiect social de amploare, anul acesta, inițiativa "Operații ginecologice gratuite" revine la Constanța. Toate femeile care au probleme din sfera ginecologică

vor avea posibilitatea să se trateze gratuit în sistemul privat de sănătate.

Intervențiile chirurgicale vor fi efectuate în cadrul Spitalului privat Isis, pacientele urmând să plătească doar contravaloarea zilelor de spitalizare, în funcție de motivul operației și durata recuperării post-operatorii.

Echipa de medici a unității private este pregătită să intervină în cel mai scurt timp. Femeile care au fost diagnosticate sau au suspiciunea de afecțiuni ginecologice, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, se pot prezenta pentru o consultație de specialitate la oricare din medicii Spitalului Isis, prin simpla prezentare în regim de gardă sau printr-o programare în prealabil. Dacă există indicația de operație, medicul specialist poate decide internarea pacientei, iar costurile tuturor investigațiilor pregătitoare intervenției vor fi suportate integral de spital.

Care sunt investigațiile preoperatorii

Analizele de sânge pe care pacientele eligibile le vor efectua înainte de operație sunt următoarele: HLG, INR, VSH, PCR, APTT, Timp Quick, Fibrinogen, TGO, TGP, Uree, Creatinină, Grup RH, Radiografie Pulmonară, Consultație Cardiologică sau EKG, dar și consult pre-anestezic.

La internare, pacienta se va prezenta în recepția spitalului cu adeverința de la locul de muncă sau de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate sau talonul de pensie și dovada plății de asigurat, cardul de sănătate și cartea de identitate.

Ce se operează

Potrivit medicilor Isis, cele mai frecvente patologii cu care pacientele s-au prezentat în cadrul primei etape a campaniei au fost chisturile ovariene, fibroamele uterine, incontinența urinară, dar și diverse afecțiuni ale colului uterin. Doctorii spun că printre cele mai dificile cazuri pe care le-au tratat chirurgical s-a numărat o tânără de 17 ani, diagnosticată cu un chist ovarian de mari dimensiuni.

"A fost un chist foarte mare, de circa 15 cm. Pacienta a fost operată cu succes și s-a reintegrat în societate câteva zile mai târziu", a declarat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică-ginecologie, în cadrul Isis. În mod normal, un chist este operabil dacă este mai mare de 5 cm și nu răspunde la tratament. Recuperarea tuturor pacientelor a fost de scurtă durată, în cazul lor fiind nevoie de 3 zile de internare, în medie.

Condițiile pentru a beneficia de gratuitate

În mod obișnuit, costul unei intervenții chirurgicale în spitalul Isis este de 1.000 euro, dar pacientele vor plăti doar costurile aferente spitalizării. Costul unei zile de internare este de 300 lei. Pacientele vor fi supravegheate permanent de un cadru medical și vor primi o alimentație personalizată, stabilită de un medic nutriționist.

Cum se face programarea

Pacientele trebuie să se prezinte cu dosarul medical, adică investigațiile și analizele medicale efectuate anterior, și restul documentelor personale. Spitalul Isis pune la dispoziția pacientelor numerele de telefon 0341.463344 sau 07 ISIS ISIS (074747 4747) și emailul [email protected]

Comentează știrea

Nina
27 ianuarie 2016
Sfat

Vrem ca si dna, anaf si altii sa se programeze la acest spital.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4669 secunde